Min blog

Efter at havde ligget underdrejer i alt for lang lang tid, flere år - havde jeg næsten opgivet. En skriveblokering, en rigtig kedelig en af slagsen, hvor man prøver og prøver og rent faktisk giver op, alt har jo en ende, og det er jo ikke noget man dør af, så er kun håbet tilbage. Pludselig - efter så lang tid, sætter man sig til tasterne for nu har man fået det gode gamle drive tilbage.Temmeligt uforklareligt men hvor er det lyksaligt 🤩 🤩

En glad barnlig sjæl har nu fået virkelysten tilbage en begyndende forårsmåned 2021👍  Fritz

Scriptoris scandalum  Græder
Denne side kunne/kan godt være stedet hvor jeg brænder alt mit ynk af, men også siden hvor jeg risikere at få nogle los i rumpetten.
Scriptoris scandalum, som indlægget hedder, er jo det latinske ord for skriveblokering, og når sådan indtræffer, føler man sig virkelig slatten og karakterløs, især hvis det strækker sig over længere tid. Men min erfaring er: at uden inspiration, det være sig en nydelsesrig åbenbaring i naturen, ved mødet med et andet menneske, eller en stemningsbåren hændelse der ryster en, er det meget svært at være litterat. Omvendt: Når et sådant tilfælde indtræffer, du store Jeremias, så er alle jeremiader glemt, man kan næsten gå på vandet, nu vælter ordene frem fra gemmerne, næsten alt andet er ligegyldigt, man har et projekt, hvert eneste bogstav, hvert eneste ord opleves som små guldkorn fra et guddommeligt skattekammer, gemt langt inde i hjernekisten. De strømmer ud i fingerspidserne , næsten vælter over hinanden for at gøre sig til på papiret foran ens øjne. Der står de så med flammeskrift, ens skriftemål så beslutsomt som var hver et ord vidnefast og uantasteligt, apriorisk. Men lige nu…. inspirationsfattig, har tilmed været det i alt for lang tid, forstemmende --- trænger virkelig til noget at binde min poetiske mølle op på. Gid den vatikanske digtergud vil fylde mig med digterånd igen. Er der andre der har prøvet det! kom i igennem, eller?????
Kom mig venligst til undsætning!!!
                     Gæstebog                                                        

                                                                             tilbage

Nyeste kommentarer

17.04 | 13:27

Hej, jeg hedder "Warren Chandler" Jeg er fra Tyskland. Mit liv er blevet fyldt med smerter og bitterhed, da intet ser ud til at fungere for mig, og hver gang noget godt er ved at komme min vej, er der altid en eller to forhindringer, og alle, jeg havde be

01.07 | 09:46

Glæder mig, at du kan lide Dostojevskij. Hans "Idioten" er en af mine absolutte yndlingsromaner.

01.07 | 09:39

22-12-2012 -noget er der sikkert, der kan hjælpe -. Hvorfor er den tekst bare en tekst - når den er et digt under vejs? Dér er inspirationen - ikke fra andre!